Faktisk er ordrebeholdningen i løbet af 2022 steget med 30 procent til et historisk højt niveau.
Det fremgår af MT Højgaards årsregnskab, som er blevet offentliggjort torsdag.
Byggeselskabets har ordrer for 13,9 milliarder kroner, og den fyldte ordrebog gør ifølge regnskabet selskabet mindre følsom over for et forventet fald i efterspørgslen på bygge- og anlægsmarkedet.
I 2022 havde MT Højgaard en omsætning på 8,7 milliarder kroner, hvilket var 24 procent mere end året før. Ledelsen forventer, at omsætningen fortsætter op i indeværende år, hvor den forventes at lande på 9-9,5 milliarder kroner.
I januar 2023 er der indgået aftaler, der dækker 85 procent af den forventede omsætning for året.
Forventningerne bygger blandt andet på stigende efterspørgsel på opgaver inden for klima- og energiløsninger.
Blandt højdepunkterne i MT Højgaards ordrebog finder man blandt andet en aftale med DSB om værksteder til eltog til en værdi af 1,3 milliarder kroner.
Det er også MT Højgaard, der skal anlægge Nordhavns-tunnelen i København.
MT Højgaards driftsresultat før særlige poster steg sidste år 60 procent til 276 millioner kroner. Det er fjerde år i træk, at MT Højgaards driftsindtjening stiger.
I 2023 forventer ledelsen en vækst på mellem 9 og 18 procent.
Mens den danske del af MT Højgaards forretning havde vækst i både omsætning og driftsresultat, havde den internationale del tilbagegang.
Omsætningen uden for Danmark endte på 720 millioner kroner, hvilket er en tilbagegang på omkring 16 procent. Driftsresultatet før særlige poster endte i denne del af forretningen med et underskud på 37 millioner kroner.
Resultaterne i MT Højgaard International betegnes i regnskabet som “utilfredsstillende”.
– I 2023 er det derfor en hovedopgave at få MT Højgaard International på ret køl og skabe bæredygtige virksomheder på de få og nøje udvalgte internationale markeder, hvor vi har særlige kompetencer og kritisk masse, skriver ledelsen i regnskabet.
/ritzau/
Andre læser også