AVIZ

Tornado og tordenvejr koster mindst 21 livet i Mississippi

US-WEATHER-MISSISSIPPI
US-WEATHER-MISSISSIPPI (Handout/Ritzau Scanpix)

Det skriver det amerikanske medie CNN lørdag formiddag.

Dødstallet stiger løbende og var tidligere opgjort til 14.

Uvejret har skabt store ødelæggelser over en strækning på 160 kilometer.

En af de hårdest ramte områder er byen Rolling Fork, som en beboer beskriver som fuldstændigt udslettet.

– Jeg har aldrig set noget lignende, siger beboeren Brandy Showah til CNN.

– Dette var en rigtig skøn lille by, og nu er den væk.

Tusindvis er lørdag uden strøm som følge af uvejret.

CNN skriver, at tornadoen ifølge USA’s meteorologiske institut – The National Weather Service – bevægede sig med en hastighed på 80 kilometer i timen, da den strøg gennem Rolling Fork fredag aften lokal tid.

Også Silver City, der ligger i nærheden af Rolling Fork, er hårdt ramt. Myndighederne opfordrer folk, der ikke bor i den lille by, til at blive væk, medmindre de har familie på stedet, skriver mediet ABC News.

For situationen er kaotisk og jo mere trafik, der er i byen, jo vanskeligere bliver arbejdet for de redningsarbejdere og eftersøgningshold, der forsøger at finde overlevende efter tornadoen i Silver City.

Rolling Fork og Silver City ligger i et landligt områder henholdsvis cirka 100 og 130 kilometer nord og nordøst for delstatshovedstaden Jackson.

Ifølge CNN registreres der i gennemsnit 1150 tornadoer på tværs af USA hvert år. De koster i gennemsnit 73 personer livet årligt.

Til sammenligning koster tornadoer mellem 10 og 15 liv om året i Europa. Her er tornadoerne som regel langt svagere og mindre end i USA.

Særligt de sydlige, centrale og østlige delstater i USA bliver ramt. Tornadoer ses til gengæld sjældent i de vestlige stater langs stillehavskysten.

Texas er den delstat, der oftest bliver ramt.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere