AVIZ

Tørken fortsætter i weekenden – varmest bliver Vestjylland

Denmark Weather
Denmark Weather (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Torsdag fik den manglende regn Bornholm til at indføre afbrændingsforbud på hele øen, og vandselskaber har opfordret til, at man dropper havebassinet og vanding af græsplanen.

Og der er ikke udsigt til, at weekendvejret kommer de tørstende marker til undsætning.

Det oplyser Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

– Weekenden følger samme spor. Ikke en dråbe regn fra oven, masser af sol og mellem 18 og 25 grader. Så fortsat høj risiko for tørke i hele Danmark, siger hun.

I løbet af natten til fredag er der trukket skyer ind over dele af Jylland, ligesom der også ligger tåge over flere dele af landet fredag morgen.

Men det forventes at forsvinde i løbet af de næste par timer, og der er en solrig dag i vente, forklarer Anja Bodholdt.

Vinden er drejet i øst, og dermed er de højeste temperaturer omvendt rykket mod vest, hvor weekenden byder på det varmeste vejr. I Vestjylland kan varmen de kommende dage nærme sig de 25 grader.

På Bornholm og omkring Østersøen forventes temperaturerne ikke at blive højere end mellem 15 og 18 grader. Her kan der også blive blæsende med frisk eller hård vind.

Kigger man på tørkeindekset på DMI’s hjemmeside, er meldingen stadigvæk, at hele Danmark virkelig kunne bruge et regnskyl.

– Der er mange, som virkelig mangler vand, og der er brug for det hele landet, siger Anja Bodholdt.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere