AVIZ

To tog kører af sporet under kraftig storm i Schweiz

(Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix)
(Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix)

Det skriver nyhedsbureauet AFP og den schweiziske avis Basler Zeitung.

Inden for 20 minutter kørte to tog af sporet omkring 30 kilometer fra hinanden.

15 personer er kommet til skade i ulykkerne.

Tre personer kom til skade i den første togafsporing – herunder togføreren. I den anden ulykke kom 12 personer til skade. En af dem alvorligt.

Der er blevet registreret vindstød med en hastighed på op til 136 kilometer i timen – cirka 38 meter i sekundet – i nærheden af, hvor ulykkerne fandt sted.

Klokken 16.30 kørte et tog af sporet i byen Luscherz, oplyser det lokale politi.

– Mens en stærk vind blæste, væltede den forreste vogn på toget til venstre for sporet og gled ned i en lille vold, siger politiet i Bern i en udtalelse ifølge AFP.

Billeder viser den forreste vogn af toget ligge på siden på noget græs på en rabat mellem jernbanen og en mark.

20 minutter senere kørte et andet tog med 54 passagerer om bord af sporet i landsbyen Buren zum Hof.

Politiet siger, at førervognen og to andre vogne kørte af sporet, og at den forreste vogn ramte en mast. Alle tre vogne væltede.

Ni voksne og tre børn kom til skade og er blevet bragt til hospitalet. En mand kom alvorlig til skade, og han er blevet bragt til hospitalet med helikopter.

– Ifølge vores nuværende viden er hovedårsagen til ulykken storm, siger politiet, der skal efterforske yderligere for helt at klarlægge ulykkesårsagen.

Stormen, der fredag har ramt Schweiz, har fået navnet Mathis.

Der har været adskillige meldinger om ødelæggelser rundtom i landet, skriver Basler Zeitung. Blandt andet er flere træer væltet.

Det meteorologiske institut i Schweiz kategoriserede fredag morgen stormen Mathis som en kategori 3-storm. Kategori 5 er det højeste niveau.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere