AVIZ

To får 10 års fængsel efter fund af 24 kilo amfetamin i lade

Reaktioner ved grundlovsforhør i byretten i Næstved

Det skriver Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Retten i Næstved har idømt to mænd, som er henholdsvis 54 år og 23 år gamle, 10 års fængsel hver.

En tredje mand på 22 år har fået 3 måneders fængsel.

– Dommen er et resultat af meget dygtigt politiarbejde, og jeg synes straffene er med til at vise, hvad man risikerer, hvis man handler med narkotika, siger specialanklager Skipper Pelle Falsled i pressemeddelelsen.

Politiet skriver, at kriminaliteten er foregået flere steder i landet. Det er primært i Slagelse, men også i Kalundborg, Randers og Aalborg.

Ifølge SN.dk, som har dækket sagen, er en af de centrale ting i sagen et fund af 24 kilo amfetamin og 1,3 kilo methamfetamin i en lade i Slagelse.

54-årige Jan Spandet Steenstrup Vogelius ankede på stedet sin dom til frifindelse.

Den 23-årige mand er fortsat beskyttet af et navneforbud efter dommen. Han udbad sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke.

Den 22-årige mand, som kun blev dømt for at medvirke til smugling af to kilo hash, udbad sig også betænkningstid.

Den 54-årige mand blev nærmere præcist dømt for besiddelse af og handel med cirka 25 kilo amfetamin, 1,3 kilo methamfetamin, og 4,7 kilo hash.

For den 23-åriges vedkommende var der tale om besiddelse af og handel med cirka 29 kilo amfetamin, 1,4 kilo kokain og 1,3 kilo methamfetamin ifølge dommen.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere