AVIZ

To dræbt under tiltagende spændinger på Vestbredden

PALESTINIAN-RELIGION-ISLAM-RAMADAN-ISRAEL-CONFLICT
PALESTINIAN-RELIGION-ISLAM-RAMADAN-ISRAEL-CONFLICT (Hazem Bader/Ritzau Scanpix)

Det palæstinensiske sundhedsministerium siger, at angrebsmanden, som var 23 år og medlem af de palæstinensiske sikkerhedsstyrker, blev dræbt.

I Jerusalem blev en anden mand dræbt under en tilbageholdelse, da han greb ud efter en israelsk officers våben. Det skriver AFP.

Arabiske ledere har sået tvivl om den israelske forklaring. Der er iværksat en efterforskning af forløbet.

Manden var blevet tilbageholdt ved al-Aqsa-moskéen, som er et ikon for palæstinensisk nationalisme.

De voldelige episoder er sket i muslimernes hellige Ramadan-måned, hvor de israelsk-palæstinensiske spændinger er taget til.

Øjenvidner siger til den israelske avis Haaretz, at israelske politifolk først standsede en ung kvinde, som var på vej til al-Aqsa-moskeen. Dette udløste en hidsig diskussion mellem politifolk og palæstinensere på stedet – deriblandt Mohammed Khaled Alasibi.

Ifølge politifolkene blev den 26-årige skudt og dræbt, da han tog pistolen fra en politimand og affyrede den. Dette bestrides af øjenvidner på stedet. De hævder, at politiet skød ham uden grund.

Alasibi, som kom fra beduinlandsbyen Houra i det sydlige Israel, havde for nylig afsluttet medicinstudier i Rumænien. Han blev ramt af ti skud og døde på stedet. Ingen israelske politifolk kom til skade.

Drabet udløste hidsige protester og sammenstød mellem israelsk politi og palæstinensere i den gamle bydel i Østjerusalem.

Tidligere lørdag var over 200.000 palæstinensere samlet til bøn ved al-Aqsa-moskeen.

Israel besatte Vestbredden og Øst- Jerusalem under Seksdageskrigen i 1967.

/ritzau/AFP

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere