AVIZ

Techselskaber udsat for største cyberangreb nogensinde

FILE PHOTO: An illuminated Google logo

Et dDoS-angreb er et målrettet overbelastningsangreb, hvor personerne bag oversvømmer eksempelvis en server med forespørgsler. Det kan få serveren til at bryde sammen.

Googles moderselskab, Alphabet, oplyser i et opslag på sin blog, at angrebet var over syv gange så stort som det hidtidigt største, der blev afværget sidste år.

Cybersikkerhedsvirksomheden Cloudfare beskriver angrebet som tre gange større end noget andet, man nogensinde har kendt til.

Amazon beskriver angrebet som en ny form for dDoS-angreb.

Ifølge selskaberne begyndte angrebet i slutningen af august. Google oplyser, at det fortsat er i gang.

Cyberangrebet var i stand til at oversvømme serverne med hundredvis af millioner af forespørgsler hvert sekund.

Google oplyser, at blot to minutter af et sådant angreb resulterede i flere forespørgsler end det samlede antal af læste artikler på internetencyklopædien Wikipedia i hele september måned 2023.

Selskaberne fortæller, at angrebene var mulige på grund af en svaghed i HTTP/2, som er en nyere version af netværksprotokollen HTTP.

Forsimplet bruges HTTP til at sende forespørgsler frem og tilbage mellem hjemmesider og webbrowsere.

Derfor opfordrer selskaberne også virksomheder til at opgradere deres servere for at mindske sårbarheden over for den nye form for hackerangreb.

Ingen af selskaberne har udtalt sig om, hvem, de mener, der er ansvarlig for angrebet.

Hvis ikke cyberangreb af denne type afværges, kan det føre til omfattende afbrydelser af forskellige services.

Cisa, USA’s svar på Center for Cybersikkerhed, er ikke vendt tilbage på en henvendelse om en kommentar fra nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere