AVIZ

Talsperson: Det israelske militær har samlet 100.000 reservesoldater

TOPSHOT-PALESTINIAN-ISRAEL-GAZA-CONFLICT

Det siger Jonathan Conricus, som er talsperson for IDF, i en video postet på sociale medier tidligt mandag, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Formålet er at sikre, at Hamas ikke længere vil være i stand til at true israelere og kontrollere Gazastriben, siger han ifølge dpa.

Hamas indledte lørdag morgen et storstilet angreb mod Israel, hvor tusindvis af raketter fløj over grænsen fra Gaza mod Israel. Samtidig trængte militante Hamas-folk ind i Israel og angreb både civile og militære mål. Israel svarede igen med angreb mod Gaza.

Ifølge Jonathan Conricus var der tale om omkring 1000 bevæbnede palæstinensere, der gik fra hus til hus i jagten på israelere.

Et større antal israelere blev i den forbindelse fanget af militsfolk og ført til Gazastriben, hvor de nu bliver holdt som gidsler ifølge det israelske militær. Det drejer sig om mindst 100 personer.

– Vores tropper kæmper stadig og jagter de sidste terrorister, som stadig er på israelsk territorium, siger Jonathan Conricus i videoen ifølge dpa.

Foreløbig er over 700 mennesker meldt dræbt i Israel, mens 2300 personer er såret. Det er dermed det blodigste angreb i landet i årtier.

413 personer er blevet dræbt i Gaza i israelske modangreb. Heriblandt 78 børn, lyder det fra sundhedsmyndigheder i Gazastriben.

Det israelske militær oplyser, at blandt andet en bygning, der huser flere af Hamas-bevægelsen medlemmer samt kommandobygninger er ramt i de tidlige timer mandag.

Dødstallet i Israel forventes at stige, siger Jonathan Conricus. Det skyldes det høje antal af sårede i kritisk tilstand.

– Det er med længder den værste dag i israelsk historie. Aldrig før er så mange israelere blevet dræbt af en enkelt ting, siger han ifølge dpa.

Mandag morgen lyder det fra en talsperson fra det israelske militær, at det fortsat er involveret i kampe syv til otte steder i nærheden af Gazastriben. Det skriver Reuters.

/ritzau/

Andre læser også