AVIZ

Svenske fodboldspillere skulle vise deres kønsdele til VM i 2011

FBL-WC-2019-WOMEN-MATCH51-ENG-SWE
FBL-WC-2019-WOMEN-MATCH51-ENG-SWE (Valery Hache/Ritzau Scanpix)

Det skriver avisen The Guardian.

Hændelsen fandt sted omkring VM-slutrunden i 2011, der blev spillet i Tyskland. Det skete efter protester fra Nigeria, Sydafrika og Ghana i relation til beskyldninger om, at Ækvatorial Guinea angiveligt havde mænd på holdet.

Det svenske landshold blev bedt om at undgå intimbarbering i dagene op til hændelsen for derefter at vise deres kønsdele til en læge, skriver Fischer i bogen.

– På samme tid havde ingen lyst til at sætte muligheden for at spille VM over styr. Vi måtte bare få det lort gjort, uanset hvor sygt og ydmygende det føltes, skriver Fischer ifølge The Guardian.

Nilla Fischer afsluttede sin landsholdskarriere i september 2022. Hun gjorde debut i den gule og blå trøje i 2001. Fischer nåede at spille 194 kampe for Sverige.

I et interview med det svenske nyhedsbureau TT går Nilla Fischer i yderligere detaljer om hændelsen.

– Som jeg skriver i bogen, var det ikke en behagelig oplevelse, siger Fischer.

– Vi havde et meget trygt miljø på landsholdet. Så det er nok det bedste miljø at gøre det i. Men det er en utrolig underlig situation og generelt ikke en behagelig måde at gøre det på. Men i øjeblikket var det bare et spørgsmål om at indse, at hvis vi fortsat ville spille, var det det, det krævede, siger hun.

Fra Mats Börjesson, der var landsholdslæge i 2011, lyder det, at test fandt sted, efter at Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) forlangte øjeblikkelig test, da rygter begyndte at cirkulere om Ækvatorial Guineas hold.

Fra Fifa lyder det ifølge The Guardian, at forbundet har “noteret” de nylige kommentarer fra Nilla Fischer om hendes oplevelser med “kønsverificering”.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere