AVIZ

Svensk statsminister: Finland kommer nok i Nato uden Sverige

SWEDEN-NATO-DEFENCE-DIPLOMACY
SWEDEN-NATO-DEFENCE-DIPLOMACY (Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix)

Det siger Sveriges statsminister, Ulf Kristersson, på et pressemøde ifølge mediet SVT.

– Den samlede bedømmelse er, at sandsynligheden for dette er øget, konstaterer han.

Forhandlingerne mellem Sverige, Finland og Tyrkiet om de to nordiske landes indtræden i forsvarsalliancen blev taget op på ny i slutningen af februar. Det var efter en kortere pause.

Men der er ikke fundet nogen løsning mellem parterne.

Tyrkiet har blokeret for Sverige, fordi landet angiveligt ikke har gjort nok for at blokere for radikale kurderes virke i Sverige. Og fordi Sverige har undladt at udlevere flere påståede medlemmer af den tyrkisk-kurdiske oprørsorganisation PKK.

Sveriges regering har måttet svare, at det repræsenterer en retsstat, hvor kun domstolene kan træffe den slags beslutninger.

Sverige har senest forsøgt at stramme lovgivningen for at komme Tyrkiet i møde. I sidste uge fremlagde regeringen et forslag til at stramme den svenske terrorlovgivning.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere