AVIZ

Sunak, Cameron og kong Charles tager hver deres privatjet til COP

Britain South Korea

Premierminister Rishi Sunak, udenrigsminister David Cameron og kong Charles flyver således i hver deres private jetfly til mødet, som begynder torsdag.

Det skriver det britiske medie The Independent.

De britiske toprepræsentanters brug af tre private jetfly har ført til beskyldninger om klimahykleri fra oppositionen.

Imens udtaler Rishi Sunaks talsperson ifølge det britiske medie:

– Vi er ikke imod at flyve. Vi ønsker ikke at begrænse offentligheden i at gøre det, og det er vigtigt, at Storbritannien har stærk britisk tilstedeværelse ved COP28.

Regeringen arbejder på en række tiltag og nye teknologier, lyder det. Den fremhæver blandt andet den første flyvning denne uge over Atlanterhavet med en vedvarende type brændstof.

Samtidig lyder det ifølge det britiske medie fra Downing Street 10, at juniorministre og embedsmænd flyver med kommercielle fly.

Cameron, der udskrev den britiske afstemning om EU-medlemskab, blev for nylig højst overraskende britisk udenrigsminister.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere