AVIZ

Stormflod er konstateret på særligt sydlige og østlige kyster

DENMARK Roedvig: Destruction and flooding after the violent weather

Det konstaterer Naturskaderådet i en pressemeddelelse lørdag eftermiddag.

Skaderamte i de udpegede områder, hvor der har været stormflod, har mulighed for at søge om erstatning for skader som følge af de oversvømmelser, som stormfloden har medført.

I Jylland er der erklæret stormflod på østlige kyststrækninger fra den dansk-tyske grænse til Den Gamle Lillebæltsbro inklusive Als og øerne i Lillebælt.

På Fyn gælder det store dele af den sydlige kyst samt dele af den sydlige halvdel af Langeland og hele det sydfynske øhav.

Stormfloden har også ramt de sydlige og østlige kyster på Lolland og Falster samt Sjællands østlige kyst fra Kalvehave og op til Avedøre Holme.

Derudover har der også været stormflod på Møn og Bornholm.

En stormflod er en oversvømmelse, der skyldes ekstrem høj vandstand i havet.

Der skal være tale om så høj en vandstand, at den forekommer sjældnere end hvert 20. år.

I sidste ende er det Naturskaderådet, der sidder med den endelige afgørelse om, hvorvidt der har været stormflod. Men rådet modtager udtalelser fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) og Kystdirektoratet.

Mange forsikringsspørgsmål afhænger af, om oversvømmelser kan kategoriseres som en stormflod.

Hvis egen forsikring ikke dækker, er der mulighed for at få erstatning gennem stormflodsordningen.

Naturskaderådet er et uafhængigt råd, der består af otte medlemmer. Medlemmerne repræsenterer blandt andet forsikringsselskaber, kommuner og ministerier. De suppleres af fire sagkyndige.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere