AVIZ

Storjury tiltaler Donald Trump i sag om tys-tys-penge

(Mandel Ngan/Ritzau Scanpix)
(Mandel Ngan/Ritzau Scanpix)

Det bekræfter distriktsanklager Alvin Bragg ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han siger samtidig, at Trumps “overgivelse” er ved at blive koordineret med hans advokater.

Bekræftelsen kommer, få timer efter at The New York Times kunne afsløre, at Trump torsdag var blevet tiltalt. Det skete med henvisning til fire unavngivne kilder med kendskab til sagen.

Det er første gang i historien, at en tidligere eller siddende præsident i USA bliver tiltalt i en straffesag.

En anden kilde med kendskab til sagen fortæller til det amerikanske nyhedsbureau AP, at Trump ventes at “overgive sig til myndighederne i næste uge”.

I midten af marts skrev Trump på sit sociale medie Truth Social, at han snart ville blive anholdt i sagen. I den forbindelse opfordrede han sine tilhængere til at protestere.

– Protestér! Tag vores land tilbage!, skrev han.

Sagen mod den 76-årige republikaner handler om, at Trump angiveligt har betalt pornoskuespilleren Stormy Daniels 130.000 dollar – knap 900.000 kroner – for at tie om en affære, hun påstår at have haft med ham.

Betalingen skal have fundet sted forud for præsidentvalget i 2016, som Trump vandt. Det har Trumps tidligere advokat Michael Cohen oplyst.

I den forbindelse kan der være sket brud på regnskabsloven, skriver AFP.

Cohen har vidnet for storjuryen og erkendt, at han betalte Stormy Daniels med det borgerlige navn Stephanie Clifford 130.000 dollar. Det var ifølge Cohen penge, han lagde ud for Trump, og som han efterfølgende fik refunderet af ham.

Trump har under hele sagen nægtet at have haft et forhold til Daniels og har kaldt efterforskningen for en “heksejagt”. Han nægter også at have betalt penge for hendes tavshed.

En storjury – eller en anklagejury, som den også kaldes – er en større gruppe personer, der er udpeget for at afgøre, om der er tilstrækkeligt grundlag for at rejse tiltale i en sag.

Donald Trump stiller op til det amerikanske præsidentvalg næste år. Tiltalen kan komme til at påvirke valgkampen frem mod valget i november 2024.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere