AVIZ

Storbritannien: Wagner-gruppe rekrutterer på russiske skoler

Russia Ukraine War Bakhmut Explainer
Russia Ukraine War Bakhmut Explainer (Uncredited/Ritzau Scanpix)

Det skriver det britiske forsvarsministerium mandag på Twitter. Ministeriet opdaterer dagligt om de seneste udviklinger i krigen i Ukraine.

– De seneste uger har Wagner-gruppens ejer, Jevgenij Prigozjin, formentlig mistet adgang til at rekruttere i russiske fængsler på grund af vedvarende konflikter med ledelsen i det russiske forsvarsministerium, lyder det.

I stedet skal Prigozjin være begyndt at kigge andre steder.

– De seneste dage har maskerede Wagner-hververe givet oplæg på russiske ungdomsuddannelser og uddelt spørgeskemaer med titlen “En ung krigers ansøgning” for at samle kontaktoplysninger, skriver det britiske ministerium.

Wagner-gruppen er en privat russisk militær organisation.

I januar oplyste det britiske forsvarsministerium, at gruppen har op mod 50.000 soldater i Ukraine og har fået en “nøglerolle i Ukraine-kampagnen”.

Ruslands nationale hær og Wagner-gruppen kæmper begge mod Ukraine. Der har dog alligevel været uenigheder mellem parterne.

Wagner-ejer Prigozjin har blandt andet flere gange bedt den russiske regering om at sende ammunition til Wagner-styrkerne i byen Bakhmut.

Bakhmut har været centrum for nogle af krigens mest blodige kampe.

De seneste uger har russiske styrker – herunder Wagner-soldater – forsøgt at indtage byen. Ruslands forsvarsminister, Sergej Sjojgu, har udtalt, at en erobring af byen vil bane vej for yderligere offensiver i Ukraine.

Det ukrainske militær beretter mandag om en tilspidset situation i Bakhmut.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

– Wagner-enheder nærmer sig fra alle sider og prøver at bryde igennem vores forsvarspositioner og rykke ind i byens centrum, lyder det.

Det britiske forsvarsministerium anslår i seneste opdatering, at cirka halvdelen af de fanger, som Wagner-gruppen har rekrutteret i russiske fængsler, er omkommet.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere