AVIZ

Stor britisk velfærdsplan indeholder billigere børnepasning

Chancellor of the Exchequer Jeremy Hunt meets children in London
Chancellor of the Exchequer Jeremy Hunt meets children in London (Pool/Reuters)

Det sker i forbindelse med præsentationen af et forslag til et nyt statsbudget.

Blandt ministerens forslag er en udvidelse af mulighederne for børnepasning.

– I dag fremlægger jeg reformer, der fjerner de forhindringer, der afholder folk, der ellers har lyst til det, fra at arbejde, lyder det fra Hunt.

Hans forslag er, at arbejdende forældre får betalt 30 timers børnepasning om ugen til børn under fem år fra børnene er ni måneder. Det er en udvidelse af det nuværende system, der kun omfatter børn på tre og fire år.

– Jeg vil ikke have, at nogen forældre med børn under fem år forhindres i at arbejde, hvis de har lyst. Det skader vores økonomi og er urimeligt – særligt over for kvinder, siger Hunt ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Priserne på børnepasning i Storbritannien er steget til at være blandt de højeste i verden ifølge den internationale økonomiske organisation OECD.

Næsten 30 procent af et forældrepars indkomst går til børnepasning, hvis parret har to små børn, skriver Reuters.

Den britiske finansminister omtaler onsdagens samlede forslag som “de største ændringer af vores velfærdssystem i et årti”.

Forslaget inkluderer også tiltag, der skal få ældre – og særligt ældre læger – til at blive længere tid på arbejdsmarkedet, skriver Reuters.

Hunts forslag vil hæve statens udgifter til pension, velfærd og børnepasning fra en milliard pund i 2023-2024 til 7,1 milliard pund i 2027-2028.

Storbritannien har siden sidste år været ramt af adskillige strejker blandt alt fra sygeplejersker og ambulanceansatte til advokater og havnearbejdere.

Årsagen er særligt stigende leveomkostninger.

I denne uge har læger og lærere været blandt de strejkende i Storbritannien.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere