AVIZ

Statsministeren roser den nye spiller i dansk politik

Ministerrokade

Her erklærer hun sig “meget, meget glad” for det nye hold, som hun glæder sig til at samarbejde med. Hun roser samtidig den nye spiller i dansk politik, erhvervskvinden Mia Wagner (V).

– Jeg er sikker på, at vi her har at gøre med tre ministre, der både er dygtige på deres respektive områder og kommer til at knokle for at gøre Danmark et bedre land at leve i.

Hun takker også de to afgående ministre, Louise Schack Elholm (V) og Marie Bjerre (V), for deres indsats.

I regeringsrokaden kommer Morten Dahlin (V) ind som minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde.

Mia Wagner bliver digitaliserings- og ligestillingsminister, mens Stephanie Lose (V), der indtil nu har været regionsformand i Region Syddanmark, bliver økonomiminister.

De tre nye ministre får uden for Amalienborg hver ordet i et par minutter. Mia Wagner fortæller blandt andet, at hun tidligere er blevet spurgt af Venstre, om hun ville stille op til Folketinget.

Hun svarer ikke direkte på, om hun vil stille op til Folketinget, nu hvor hun får en periode som minister. Men hun siger, at “det her er for det lange, seje træk”.

Hun fortæller desuden, at hun har afhændet sine anparter i virksomheden Nordic Female Founders i juni.

– Nu har jeg haft fem måneder med fred, ro og det store perspektiv, siger Wagner.

Lose siger, at det nye ministerhold skal sørge for, at Venstre appellerer bredere.

– Vi giver Venstre en frisk start. Det har været en prioritet med nye kræfter på holdet for at kunne lave en ny start og sikre, at Venstre kan appellere så bredt som muligt, siger hun.

/ritzau/

Andre læser også