AVIZ

Statens Serum Institut indstiller fremstilling af coronavaccine

Pressemøde om coronastrategien for de kommende måneder
Pressemøde om coronastrategien for de kommende måneder (Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Det oplyser SSI på sin hjemmeside.

Beslutningen skyldes blandt andet, at covid-19 ikke længere betragtes som en samfundskritisk pandemi, lyder det.

– Selv om det selvfølgelig er ærgerligt, når man ikke kommer helt i mål med et studie og en satsning, så er det alligevel på en glædelig baggrund, at vi stopper projektet, udtaler administrerende direktør i SSI Henrik Ullum på instituttets hjemmeside.

På grund af sygdommens status som ikke-samfundskritisk er behovet for fremstilling af en vaccine ifølge SSI ikke længere til stede.

Også de ifølge instituttet effektive mRNA-vacciner er en af grundende til, at SSI indstiller arbejdet med at fremstille en DNA-vaccine. Den gik under navnet Covaxix-351.

– Vi er jo sådan set blevet positivt overhalet både af sygdommens mere fredelige udvikling, og at der så hurtigt kom effektive mRNA-vacciner på verdensmarkedet, lyder det fra Henrik Ullum.

Den danske stat har under coronapandemien bevilliget 30 millioner kroner til SSI’s vaccinearbejde.

Den samlede udgift lander ifølge SSI på 23 millioner kroner.

De penge er dog ikke brugt forgæves, mener SSI.

Arbejdet med at fremstille en vaccinekandidat har nemlig givet SSI værdifuld viden og stor erfaring i for eksempel udvikling af en virksom og sikker vaccinekandidat. Det kan bruges i tilfælde af kommende virustrusler, lyder det på hjemmesiden.

Ifølge Henrik Ullum er det rettidig omhu at stoppe nu og begrænse udgifterne til projektet.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere