AVIZ

Socialdemokratiet har udpeget en permanent udlændingeordfører

Frederik Vad

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Vad afløser Kasper Sand Kjær, som 31. oktober meddelte, at han stoppede i Folketinget.

Siden da har Socialdemokratiet ikke haft en fast ordfører på området, men senest har Rasmus Stoklund været fungerende udlændingeordfører.

Frederik Vad blev valgt ind i Folketinget ved sidste års valg. I første omgang fik han posterne som ordblindhedsordfører og trivselsordfører. Nu bliver han ordfører på et område, som der ofte er en del fokus på.

Vad har på det seneste gjort sig bemærket i den offentlige debat i forbindelse med konflikten i Mellemøsten mellem Israel og Hamas. Her har han fokuseret og udtalt sig om jøders forhold i Danmark.

– De gemmer sig. Væk fra det offentlige rum i hele Europa. Medmindre de anonymiserer deres religion og kultur. For det kan være dødsensfarligt at være åben jøde hos os, skrev Vad blandt andet på Facebook i sidste måned.

Birgitte Vind (S) er nyt medlem af ledelsen i folketingsgruppen. Her glider den hidtidige gruppesekretær Annette Lind, som snart er fortid i Folketinget, ud. Hun skal være ny generalkonsul i Flensborg 1. marts.

Lind var også ældreordfører. Det ordførerskab overtages nu af Fie Hækkerup (S). Hun er datter af tidligere minister Nick Hækkerup og har i lighed med Vad siddet i Folketinget siden 2022-valget.

Ny gruppesekretær bliver Benny Engelbrecht (S). Det betyder, at han ikke længere er gruppenæstformand. Den post har Trine Bramsen (S) nu.

Den socialdemokratiske folketingsgruppes ledelse ser fremover sådan ud:

Mette Frederiksen (formand), Leif Lahn Jensen (gruppeformand), Christian Rabjerg Madsen (politisk ordfører), Benny Engelbrecht (gruppesekretær), gruppenæstformændene Jens Joel, Rasmus Horn Langhoff og Trine Bramsen samt de menige medlemmer af ledelsen Anne Paulin, Lea Wermelin, Anders Kronborg og Birgitte Vind.

/ritzau/

Andre læser også