AVIZ

Simon Kjær får landskampsrekorden for sig selv

EM kval: San Marino - Danmark

Det blev en kendsgerning, da dommeren fløjtede EM-kvalifikationskampen ude mod San Marino i gang tirsdag klokken 20.45.

Her var Simon Kjær med i startopstillingen til sin 130. landskamp. Dermed rykker han forbi målmandslegenden Peter Schmeichel, som han har delt rekorden med siden i lørdags.

Den 34-årige Milan-spiller fik debut i 2009 og har siden været en fast del af landsholdet, når han ikke har været skadet.

Men selv om midtstopperen nu har erobret kamptronen, er det ikke sikkert, at han får lov til at beholde den i særlig lang tid.

Den tre år yngre Christian Eriksen, som også er med i startopstillingen mod San Marino, har spillet 126 kampe og nærmer sig med hastige skridt. Eriksen har spillet fire landskampe færre end Kjær.

– Vi har lavet lidt sjov med det over det sidste stykke tid. Vi fik vores kamp nummer 100 på Wembley sammen, og så har det været lidt frem og tilbage med, hvem der gik efter den først. Med et smil på læben.

– Når han en dag går forbi mig, er jeg den første, der står ved siden af ham og ønsker ham tillykke, lød det i sidste uge fra Simon Kjær.

Eriksen når med sin landskamp nummer 126 op på siden af den tidligere kantspiller Dennis Rommedahl. Dermed deler de to tredjepladsen på listen.

– Jeg rammer Rommedahl med 126 kampe, så det er jeg glad for. Rommedahl tog godt imod mig, da jeg startede i Ajax og på landsholdet, så det er et specielt tal.

– Jeg er glad for, at jeg kan komme op på siden af ham, sagde Christian Eriksen mandag.

Se top-10 over de spillere med flest landskampe for Danmark:

Simon Kjær, 130 (aktiv).

Peter Schmeichel, 129.

Christian Eriksen, 126 (aktiv).

Dennis Rommedahl, 126.

Jon Dahl Tomasson, 112.

Thomas Helveg, 108.

Michael Laudrup, 104.

Martin Jørgensen, 102.

Morten Olsen, 102.

Thomas Sørensen, 101.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere