AVIZ

Sikkerhedsvagter truer med strejke i London-lufthavn over påsken

FILE PHOTO: Terminal 2 at Heathrow Airport in London
FILE PHOTO: Terminal 2 at Heathrow Airport in London (Henry Nicholls/Reuters)

Det skriver Sky News.

Den forventede strejke, der ligger hen over påsken, vil ifølge sikkerhedsvagternes fagforening, Unite, betyde, at passagerer i Heathrow vil opleve “alvorlige forsinkelser og forstyrrelser over påsken”.

Ifølge Sharon Graham, der er generalsekretær i Unite, er sikkerhedsvagterne afgørende for, at lufthavnen kan fungere, og at de derfor fortjener en ordentlig løn.

En talsperson for lufthavnen fortæller til mediet, at en beredskabsplan vil sikre, at lufthavnen kommer til at fungere “på trods af unødvendige trusler og strejke fra Unite”.

– At true med at ødelægge folks velfortjente ferie med en strejke vil ikke forbedre aftalen (om løn, red.).

– Vi ønsker at gøre det rigtige for vores folk og vores passagerer. Hver dag med strejke forsinker lønstigningen i at nå ud til Unite-medlemmernes lommer, lyder det fra talsmanden.

Ud over strejker fra sikkerhedsvagterne i Heathrow har omkring 1000 medarbejdere fra paskontorerne i Durham, Glasgow, Liverpool, Newport, Peterborough og Southport meddelt, at de vil strejke i fem uger mellem den 7. april og den 5. maj.

Strejkerne er en del af en konflikt, hvor over 100.000 tjenestemænd ansat i 124 statslige departementer har krævet mere i løn.

Onsdag var den største strejkedag i den seneste tids bølge af strejker.

Her udvandrede omkring 133.000 tjenestemænd, lærere og undervisere. Det betød blandt andet, at børn måtte blive hjemme fra skole og forårsagede store udfordringer for trafikken i London.

De strejkende kræver en lønforhøjelse på ti procent. Det har den britiske regering afvist, da det vil koste omkring 2,4 milliarder pund – over 20 milliarder kroner.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere