AVIZ

Shiffrin støder Stenmark ned fra historisk skitrone

Ski-ALPINE-WORLD-WOMEN-SWE
Ski-ALPINE-WORLD-WOMEN-SWE (Pontus Lundahl/Ritzau Scanpix)

Med sejren i lørdagens slalom i Åre nåede amerikaneren op på 87 World Cup-triumfer, én mere end den svenske legende Ingemar Stenmark.

Fredag tangerede Shiffrin rekorden, og nu sidder hun altså alene på tronen.

Det er meget passende, at netop Åre lagde pist til rekordløbet. Det var her, Shiffrin 20. december 2012 tog sin første World Cup-sejr.

Lørdagens gevinst var karrierens sjette i det svenske skisportsområde. Allerede efter første gennemløb, som Shiffrin selv kaldte “tæt på perfekt”, havde amerikaneren direkte kurs mod sejren.

Forspringet til nærmeste forfølger, svenskeren Anna Swenn-Larsson, lød på 0,69 sekunder, og Shiffrin fjernede enhver tvivl ved at udbygge det til 0,94 sekunder i andet gennemløb.

Her dumpede Anna Swenn-Larsson ned som nummer tre og måtte overlade andenpladsen til Wendy Holdener fra Schweiz.

Af Shiffrins nu 87 World Cup-sejre er de 53 hentet i slalom, 5 i parallelslalom og 20 i storslalom.

At hun også har vundet fem super-G-afdelinger og tre styrtløb og en enkelt kombinationskonkurrence viser en usædvanlig alsidighed.

Det er også det, som hendes forgænger på World Cup-tronen især hæfter sig ved.

– Jeg beundrer virkelig den måde, som Mikaela kører på. Hun fortjener helt klart at slå rekorden.

– Hvad der gør endnu mere indtryk er, at hun efterhånden også er begyndt at vinde i fartdisciplinerne. Det kunne jeg aldrig, siger Ingemar Stenmark til Süddeutsche Zeitung.

Stenmark tog sin første sejr i 1974 og den sidste 15 år senere. Alle sejre blev hentet i slalom og storslalom.

– Jeg har tidligere sagt og gentager det gerne: Hun bliver den første, der når 100 World Cup-sejre, siger den nu 66-årige svenske legende.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere