AVIZ

Serbiens valg får kritik for køb af stemmer og pres på vælgere

Serbia Election Vucic

Der var en lang række uregelmæssigheder ved valget, herunder betaling til vælgere og eksempler på, at der er lagt ekstra stemmesedler i valgurnerne.

Det siger valgobservatører, der også omfatter Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) ifølge nyhedsbureauet AFP.

– Valgdagen forløb glat, men var skæmmet af isolerede tilfælde af vold, uregelmæssigheder i fremgangsmåden og hyppige beskyldninger om, at man organiserede og fragtede vælgere i busser for at støtte regeringspartiet i stemmelokalerne, meddeler Den Internationale Valgobservatør Mission.

– Der blev observeret flere tilfælde af alvorlige uregelmæssigheder, herunder køb af stemmer og opfyldning af valgurner, lyder det videre.

Observatørerne siger videre ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der er anklager om, at vælgere har været under pres.

Observatørerne har desuden registreret tilfælde af, at offentlige midler er blevet misbrugt.

Den serbiske opposition beskylder regeringspartiet SNS og præsident Aleksandar Vucic for valgfusk.

SNS blev det største parti ved valget. Det ser ud til at have fået 127 af de 150 pladser i parlamentet, hvormed partiet beholder sit flertal.

De endelige valgresultater er ventet mandag aften.

Men oppositionen mener, at SNS lod over 40.000 ikkeregistrerede vælgere fra nabolandet Bosnien komme til den serbiske hovedstad, Beograd, for at stemme.

Det afviser regeringspartiet.

Oppositionspartierne har indkaldt til demonstration i Beograd mandag aften.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere