AVIZ

Seks mænd sigtes for at franarre ældre en halv million kroner

Københavns Byret behandler krav om dørlukning
Københavns Byret behandler krav om dørlukning (Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Det oplyser Københavns Politi og Fyns Politi i pressemeddelelser.

De sigtede, der alle er mænd mellem 21 og 28 år, er blevet anholdt i en koordineret aktion med flere politikredse.

Mændene har ifølge politiet kontaktet kvinder flere steder i landet over telefon, hvor de har udgivet sig for at være fra Nets eller banken.

Københavns Politi har anholdt to personer.

Mændene har ifølge politiet fået borgerne til at tro, at deres konti eller betalingskort var blevet misbrugt eller hacket.

De har ringet til kvinder med fornavne som Inge, Bente og Birthe og præsenteret sig som Adam eller Jens Hansen.

Herefter er kvinderne blevet overtalt til at udlevere betalingskort og tilhørende koder til en person, som er kommet hjem til kvinderne.

I enkelte tilfælde har borgerne også udleveret andre værdigenstande, fordi de fik at vide, at banken ville opbevare dem i en bankboks. Det gælder for eksempel smykker og kontanter.

Fremgangsmåden for svindlen har stort set været den samme på Fyn. Her er fire personer anholdt for også at overtale borgere til at udlevere kort og møde op hos dem for at få kort og koder.

Beløbene, som kvindernes menes at være blevet svindlet for, løber op i minimum 500.000 kroner for de to politikredse.

Fyns Politi skriver desuden, at der kan komme “væsentligt flere sigtelser til”. Det kan heller ikke udelukkes, at der vil ske flere anholdelser, lyder det.

– Vores efterforskning skal nu afdække, om der er en sammenhæng mellem disse netværk og personer, siger vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein fra Fyns Politi i pressemeddelelsen.

– Det gode, tætte samarbejde med landets øvrige politikredse fortsætter, siger han videre.

De seks mænd er alle sigtet for groft bedrageri.

En 25-årig mand fremstilles torsdag i grundlovsforhør i København. Her vil han blive begæret varetægtsfængslet. På Fyn fremstilles tre af personerne i grundlovsforhør i Svendborg. En af dem afsoner i forvejen en anden straf i fængsel.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere