AVIZ

Seks danske restauranter får michelinstjerner for første gang

FINLAND-FRANCE-GASTRONOMY-MICHELIN
FINLAND-FRANCE-GASTRONOMY-MICHELIN (Mikko Stig/Ritzau Scanpix)

Koan har for første gang skrevet sig ind i Michelinguiden med to michelinstjerner, mens de øvrige fem restauranter har fået én stjerne hver.

Fyn får med restauranten ARO i Odense sin første michelinstjerne.

Ligesom Nordjylland med restaurant Tri i Agger og restaurant Villa Vest i Lønstrup får sine første stjerner.

Derudover kan også restauranten Grand Royal i Vejle og Domæne i Gødstrup nær Herning bryste sig af deres første michelinstjerner.

Grand Royal i Vejle har kun eksisteret i to måneder. Restauranten slog således for første gang dørene op den 14. april i år.

Bag den står restauratør-ægteparret Mette Derdau og Michael Munk.

Parret har tidligere drevet den forhenværende michelinrestaurant MeMu på samme adresse.

Efter fem år med en michelinstjerne valgte de dog at lukke, “fordi de ikke havde råd til at fortsætte som michelinrestaurant og jagte stjerne nummer to.” Det fortalte parret til Ugeavisen Vejle i marts.

Restauranten Tri blev åbnet i 2022 af tidligere michelinkok Nicolas Min Jørgensen.

Sidste år vandt restauranten titlen som årets nye restaurant ved en prisuddeling, som den nordiske restaurantguide White Guide stod for, skriver Nordjyske.

Også restauranten Domæne slog for første gang dørene op i maj 2022 med køkkenchef Jens Vincent og restaurantchef Joakim Thomassen ved roret.

Bag ARO i Odense står de to kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe, der har en fortid på blandt andet Geranium, Le Sommelier og d’Angleterre.

Villa Vest ligger i Lønstrup i Thy med udsigt til Vesterhavet. Restauranten åbnede i 1979 og har i dag køkkenchef Anders Johst som styrmand i køkkenet.

Koan, der har fået to stjerner, ligger på Langelinie i København og er koreansk inspireret. Restauranten har holdt til i de nuværende lokaler siden begyndelsen af året. Inden da blev Koans mad serveret på to pop-up-restauranter og som takeaway.

Michelinguiden opstod i Frankrig i år 1900 som en anbefaling af gode spisesteder. Guiden nævner tusindvis af restauranter, hvoraf de bedste tildeles en, to eller tre stjerner.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere