AVIZ

Scholz’ regering vil give delstater 56.000 kroner per flygtning

Federal-L''nder meeting at the Federal Chancellery

Tysklands forbundsregering, som har socialdemokraten Olaf Scholz i spidsen, vil betale 7500 euro til delstaterne for hver flygtning, som de tager imod. Det svarer til knap 56.000 danske kroner.

Det fortæller Scholz tirsdag morgen efter et maratonmøde med ministerpræsidenterne fra de tyske delstater.

Emnet har været grobund for stor uenighed.

De tyske delstater har krævet, at forbundsregeringen sender flere penge ud til delstaterne for at dække omkostninger i forbindelse med flygtninge.

Delstaterne har nemlig, som mange af dem har brugt som argument, ingen reel indflydelse på, hvor mange flygtninge Tyskland beslutter sig for at tage imod.

Antallet af asylansøgninger i Tyskland er for nylig steget markant.

Ifølge tal fra Det Føderale Bureau for Migration og Flygtninge (Bamf) havde 233.744 personer søgt asyl for første gang i Tyskland frem til september i år. Det er markant højere end sidste år.

Tyskland har desuden taget imod mere end én million ukrainske flygtninge, som ikke har været påkrævet at søge asyl for at få opholdstilladelse.

Scholz’ regering lovede allerede i maj, at delstaterne ville få én milliard euro, cirka 7,5 milliarder kroner, i yderligere finansiering for det indeværende år.

Pengene skulle hjælpe lokale myndigheder med at tage sig af de mange flygtninge og til at øge digitaliseringen i indvandringssystemerne, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Siden har delstaterne dog skubbet på for at få et mere fleksibelt system, hvor delstaterne får udbetalt penge baseret på, hvor mange flygtninge de skal tage imod.

/ritzau/dpa

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere