AVIZ

Saudiarabisk mesterklub skriver tre år med Benzema

FBL-ESP-LIGAREAL MADRID-BENZEMA
FBL-ESP-LIGAREAL MADRID-BENZEMA (Ho/Ritzau Scanpix)

I de kommende tre år skal han spille for Al Ittihad i Saudi-Arabien. Det meddeler mesterklubben tirsdag.

35-årige Benzema har været sat i forbindelse med klubben i flere måneder, og rygterne tiltog, da han i sidste uge meddelte, at han ville forlade Real Madrid i løbet af sommeren efter at have repræsenteret klubben i 14 sæsoner.

Sportsligt får angriberen næppe meget ud af opholdet i Saudi-Arabien, men en i forvejen tyk bankbog bliver formentlig endnu mere velpolstret. Inklusive sponsoraftaler scorer Benzema angiveligt et sted mellem 100-200 millioner euro om året.

– Jeg glæder mig til at blive en del af en ny fodboldliga i et andet land. Jeg har været heldig med at opnå store ting i min karriere, og jeg har vundet alt i spansk og europæisk fodbold.

– Det føles som det rigtige tidspunkt at få en ny udfordring. Jeg ser frem til at møde mine nye holdkammerater, og sammen skal vi tage klubben og saudiarabisk fodbold til et nyt niveau, siger Benzema ifølge Reuters.

I Saudi-Arabien skal han konkurrere med sin tidligere holdkammerat Cristiano Ronaldo, der repræsenterer Al Nassr FC, som blev nummer to i ligaen efter Benzemas nye klub.

Karim Benzema blev kåret til verdens bedste fodboldspiller i 2022, efter at han var en central figur i at føre Real Madrid frem til både mesterskabet og Champions League-titlen.

I alt vandt han fem Champions League-titler, fire mesterskaber og tre pokaltitler med Real Madrid samt en række sekundære trofæer. Tidligere i karrieren havde han andel i fire franske mesterskaber med Lyon.

Han er fire gange kåret til årets spiller i Frankrig, men landsholdskarrieren har været broget. Han blev ikke udtaget til VM i 2010, 2018 og 2022 af forskellige årsager.

I 2010 blev han ikke fundet god nok.

Da Frankrig vandt VM-guld i 2018, var Benzema ikke med, fordi han var involveret i en betændt sag om pengeafpresning af landsholdskollegaen Mathieu Valbuena, der medvirkede i en sexvideo, som Benzema og fire andre var i besiddelse af. I alt varede hans udelukkelse fra landsholdet i seks år.

Benzema missede sidste års VM i Qatar på grund af en skade.

Han indstillede landsholdskarrieren i 2022, efter at Frankrig havde tabt VM-finalen til Argentina. Han nåede at spille 97 landskampe over en periode på 15 år.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere