AVIZ

Satellitbilleder viser huse stå i vand til taget i Kherson

(Maxar Technologies/Reuters)
(Maxar Technologies/Reuters)

Billederne kommer fra Maxar Technologies, en amerikansk virksomhed, der igennem krigen i Ukraine har leveret satellitbilleder fra især slagmarken.

Oversvømmelserne er begyndt, efter at der tirsdag morgen blev sprængt et hul i Nova Kakhovka-dæmningen, som ligger i Dnepr-floden tæt på udmundingen til Sortehavet.

Sprængningen skabte først et hul i dæmningen. Det har siden udviklet sig til, at kun et fåtal af dæmningens elementer fungerer, mens vandmasserne fra det 18 kubikkilometer store bassin bag dæmningen er fosset ud i Kherson-regionen.

– Nova Kakhovka-dæmningen og vandværket er stort set blevet ødelagt, og kun få strukturer står stadig, skriver Maxar Technologies i en pressemeddelelse.

Satellitbillederne viser huse og andre bygninger under vand. Mange af dem står i så højt vand, at kun deres tage titter frem over vandspejlet. Flere parker, landområder og infrastruktur er desuden blevet helt oversvømmet.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere