AVIZ

Regeringen sætter finansiering af nærhospitaler på pause

Sundhedsministeriets pressemøde om udfordringer på kræftområdet
Sundhedsministeriets pressemøde om udfordringer på kræftområdet (Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

Det skriver Politiken.

Regeringen vil først begynde at udmønte 3,5 milliarder kroner til nærhospitaler, når en strukturkommission finder ud af, hvordan fremtidens sundhedsvæsen skal se ud.

Det siger indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) til avisen.

– Det her handler ikke om, at der ikke skal være nærhospitaler. Det handler om, at vi skal sørge for at tænke etablering af nærhospitaler sammen med fremtidens organisering af vores sundhedsvæsen.

– Alt andet vil være uansvarligt, lyder det fra ministeren.

Det var daværende sundhedsminister Magnus Heunicke (S), som sidste år præsenterede en bred politisk aftale om en sundhedsreform, hvori planerne om nærhospitalerne indgik.

De skulle sikre “et trygt og sammenhængende sundhedstilbud for borgere i hele landet”, lød det da.

SVM-regeringen nøjes i første omgang med at udmønte 500 millioner kroner til øget hjemmebehandling, skriver avisen.

Efter planen skal strukturkommissionen udpeges i næste uge.

Den har til formål at komme med forskellige bud på fremtidens sundhedsvæsen. Disse bud skal fremlægges næste forår, og så skal en ny organisering vedtages inden sommeren 2025.

Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, er kritisk over for, at man nu sætter det hele på pause. Han mener, at regeringen udskyder noget, “som vi ved, vi har brug for”, siger han.

Regeringen møder derimod opbakning fra både De Konservative og SF.

Martin Damm (V), der er formand for Kommunernes Landsforening (KL), ærgrer sig over at sætte noget på pause, som man allerede er i gang med.

Han udviser dog forståelse for, at det skal passe ind i de næste planer, når man bruger så mange penge.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere