AVIZ

Regering lovede 11 kommissioner – 3 er ført ud i livet

Finansloven for 2022 præsenteres

Tre af dem er ifølge en optælling foretaget af Berlingske på baggrund af en række svar fra relevante ministerier blevet ført ud i livet.

Regeringen fik efter valget kritik for at bruge udvalgene som “syltekrukker”. At de bebudede udvalg, kommissioner og arbejdsgrupper ikke er ført ud i livet, får oppositionen til at skærpe den kritik.

– Jeg synes, at man som politiker skal følge de ting til dørs, som man siger, man vil, siger Susie Jessen, der er Danmarksdemokraternes politiske ordfører, til Berlingske.

– Og når der står en regering, der siger, at de vil lave et nyt ministerium for national sikkerhed uden at gøre det, så bilder man jo sine vælgere alle mulige ting ind. Det bryder jeg mig ikke om.

Ifølge Berlingske var det ved regeringsgrundlagets præsentation Susie Jessens opfattelse, at der var for mange kommissioner.

De tre kommissioner, der er blevet ført ud i livet, gælder strukturkommissionen, kommissionen for det gode børne- og ungdomsliv, og et ekspertudvalg om ny struktur for busbetjening i Danmark, skriver avisen.

På listen over de, der ikke er blevet ført ud i livet, står ifølge Berlingske blandt andet et partnerskab om dansk landbrug samt et sagkyndigt udvalg om en ny offentlighedslov.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Christian Rabjerg Madsen, tager oppositionens kritik med ro og henviser til, at regeringen på under et år har indgået 39 politiske aftaler.

Der er fortsat tre år til, at der skal være folketingsvalg, skriver den politiske ordfører i et svar til Berlingske.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere