AVIZ

Råd har modtaget over 1900 anmeldelser efter stormflod

Sønderjylland. Sommerhusområder står under vand

Indtil videre er der indløbet 1915 anmeldelser på Naturskadebasen fra folk, som søger erstatning fra stormflodsordningen.

Det oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der agerer sekretariat for Naturskaderådet. Det lyder videre, at anmeldelserne kommer ind i en lind strøm.

Siden søndag er antallet af anmeldelser mere end tredoblet. Her lød det, at der var indløbet 556 anmeldelser. I slemme tilfælde vil erstatningen kunne løbe op i flere millioner kroner, sagde chefkonsulent i rådet Poul Jensen søndag.

– Jeg har haft mulighed for at dykke ned i nogle af anmeldelserne og det tilhørende billedmateriale, og det ser i flere tilfælde rigtigt slemt ud.

– Der er huse, der er blevet trukket ud i havet, eller hvor der står en halv meter vand inde i stuerne. Sådan noget kan betyde, at huset er totalskadet, og der kan erstatningen løbe op i flere millioner kroner, sagde han.

En af de mest voldsomme stormfloder i nyere tid skete tilbage i 2013 i kølvandet på stormen Bodil. Stormfloden resulterede i knap 3000 skadeanmeldelser på Naturskadebasen.

Anmeldelserne fra weekendens stormflod begyndte allerede at tikke ind på basen fredag, selv om det først var lørdag, at Naturskaderådet meldte ud, at der i flere områder var tale om en stormflod.

En stormflod er en oversvømmelse, der skyldes ekstrem høj vandstand i havet.

Der skal være tale om, at vandstanden er så høj, at den forekommer sjældnere end hvert 20. år.

Stormflodsskader skal anmeldes hos Naturskadebasen, mens andre skader i forbindelse med weekendens uvejr skal anmeldes direkte til ens forsikringsselskab.

Sidste frist for at anmelde skader er 21. december 2023.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere