Indtil videre er der indløbet 1915 anmeldelser på Naturskadebasen fra folk, som søger erstatning fra stormflodsordningen.
Det oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der agerer sekretariat for Naturskaderådet. Det lyder videre, at anmeldelserne kommer ind i en lind strøm.
Siden søndag er antallet af anmeldelser mere end tredoblet. Her lød det, at der var indløbet 556 anmeldelser. I slemme tilfælde vil erstatningen kunne løbe op i flere millioner kroner, sagde chefkonsulent i rådet Poul Jensen søndag.
– Jeg har haft mulighed for at dykke ned i nogle af anmeldelserne og det tilhørende billedmateriale, og det ser i flere tilfælde rigtigt slemt ud.
– Der er huse, der er blevet trukket ud i havet, eller hvor der står en halv meter vand inde i stuerne. Sådan noget kan betyde, at huset er totalskadet, og der kan erstatningen løbe op i flere millioner kroner, sagde han.
En af de mest voldsomme stormfloder i nyere tid skete tilbage i 2013 i kølvandet på stormen Bodil. Stormfloden resulterede i knap 3000 skadeanmeldelser på Naturskadebasen.
Anmeldelserne fra weekendens stormflod begyndte allerede at tikke ind på basen fredag, selv om det først var lørdag, at Naturskaderådet meldte ud, at der i flere områder var tale om en stormflod.
En stormflod er en oversvømmelse, der skyldes ekstrem høj vandstand i havet.
Der skal være tale om, at vandstanden er så høj, at den forekommer sjældnere end hvert 20. år.
Stormflodsskader skal anmeldes hos Naturskadebasen, mens andre skader i forbindelse med weekendens uvejr skal anmeldes direkte til ens forsikringsselskab.
Sidste frist for at anmelde skader er 21. december 2023.
/ritzau/
Andre læser også