AVIZ

Producent fjerner antibiotikummet Dicillin fra markedet

Sandoz Aeropharm
Sandoz Aeropharm (Sebastian Kahnert/Ritzau Scanpix)

Det oplyser producenten til MedWatch.

Det sker efter en sag om fund af multiresistente bakterier.

– Vi vil indlede den formelle proces mod en endelig og permanent tilbagetrækning af produktet fra markedet, lyder det i en mail fra Carsten Glerup, som er administrerende direktør i Sandoz’ danske datterselskab, til mediet.

Dicillin er produceret for den schweiziske medicinalvirksomhed Sandoz af en hemmeligholdt europæisk kontraktproducent. Det er kontrakten mellem de to parter, som er blevet ophævet.

En inspektion hos kontraktproducenten har ifølge MedWatch vist brud på regler for god fremstillingspraksis. Blandt andet manglende rengøring og uregelmæssig brug af handsker.

Og det er netop den manglende rengøring, som har været afgørende, oplyser Carsten Glerup til MedWatch.

– På baggrund af undersøgelsens foreløbige konklusioner har vi med omgående virkning besluttet at opsige samarbejdet med den pågældende underleverandør, skriver han til mediet.

Mandag oplyste Lægemiddelstyrelsen på sin hjemmeside, at det sandsynligvis er netop rengøringsfejl, som er årsagen til forureningen af antibiotikamedicinen.

Allerede i februar tilbagekaldte styrelsen antibiotikummet. Grundlaget var, at der var konstateret resistente bakterier hos personer, som havde brugt lægemidlet.

/ritzau/

Andre læser også

Vigtigheden af affaldssortering

  Affaldshåndtering er en essentiel del af at beskytte miljøet og fremme bæredygtighed. Ved at sortere vores affald korrekt kan vi reducere mængden af affald, der ender på lossepladser, mindske forureningen [...]
  Læs mere

  Find de smukkeste smykker

   Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
   Læs mere