AVIZ

Prins Harry får retssag mod avisen Mail on Sunday

FILES-BRITAIN-COURT-ROYALS-HARRY-SECURITY, Prins Harry

Harry, som er kong Charles’ yngste søn, lagde sidste år sag an mod avisen, som havde hævdet, at han havde forsøgt at skjule en separat retssag mod den britiske regering omkring ophævet politibeskyttelse på grund af hans ændrede rolle.

Sagen er en af mange, som prins Harry og hans kone Meghan Markle har anlagt mod pressen siden 2019. De har blandt andet anlagt sager om brud på privatlivets fred, ulovlig praksis og falske historier om prinsen og hans familie.

Dommeren i sagen, Matthew Nicklin, siger i en skriftlig afgørelse, at en retssag vil blive indledt i 2024, medmindre der på anden måde kommer et forlig eller en forståelse i stand.

Dommerens afgørelse fredag gik imod prins Harrys ønsker om på forhånd at få afvist dele af det materiale, som Mail on Sundays forsvarere har forberedt.

Dommeren sagde, at avisens “ærlige mening” i forbindelse med forsvaret havde en reel mulighed for at blive anerkendt ved en retssag.

Retssagen er rettet mod ANL, som både er udgiver af Daily Mail og Mail on Sunday og andre britiske tabloid nyhedsmedier.

Meghan Markle har tidligere vundet et privatlivskrav mod ANL, efter at Mail on Sunday havde printet et uddrag af et brev, hun havde skrevet til sin far i 2018.

Prins Harry og hans hustru trak sig fra deres kongelige pligter i marts 2020. Prinsen føler sig “ulovligt og urimeligt behandlet”, fordi han ikke er sikret politibeskyttelse, når han er Storbritannien.

Prins Harry har også tidligere sagsøgt ANL. Tilbage i 2020 sagsøgte han dem ifølge Reuters for injurier på grund af en artikel.

Her blev prins Harry i en artikel beskyldt for at have forsømt Royal Marines, efter at han måtte træde tilbage fra sine ceremonielle roller.

Den sag vandt han, og ANL måtte undskylde og betale en erstatning til prins Harry.

Det er ikke kun Prins Harry, der har valgt at sagsøge ANL. Det har seks andre offentlige personer også gjort med samme grundlag. En af dem er sangeren Elton John.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere