AVIZ

Prins Christian var med til at skrive sin roste tale

Prince Christian of Denmark 18 years: The Queen hosts a gala dinner at Christiansborg Castle.

Ifølge Lene Balleby, der er kommunikationschef i kongehuset, har prinsen selv været med til skrive talen.

– Hvordan den kongelige families taler bliver til, oplyser vi ikke. Men prins Christian har gennem længere tid selv været dybt involveret i tilblivelsen af sin egen tale, siger hun.

Det var prinsens første officielle tale nogensinde. Det skete ved en gallataffel på Christiansborg Slot i anledning af hans 18-års-fødselsdag.

Den unge fødselar kom i talen blandt andet ind på, at han ikke er fejlfri.

Han vil dog gerne være den bedst tænkelige tronarving, men han “kommer helt sikkert til at træde ved siden af”.

– Jeg kan ikke levere perfektion, for hvad er perfektion overhovedet, men jeg kan love dedikation. Jeg vil give alt, hvad jeg har, og lære alt, hvad jeg kan, sagde prins Christian i talen.

Netop denne evne til at være ærlig omkring sine følelser har høstet ros fra Jesper Troels Jensen, der er retoriker og formand for Danske Taler.

– Det er fremragende brobygning til hele nationen. Han taler om noget, som alle 18-årige kender, siger han til DR.

Ifølge Emma Paaske, der er historiker og kongehusekspert, var der tale om en rigtig god optræden fra prinsen.

– Den var følelsesladet, og den virkede ægte. Han gjorde sig til talsperson for alle unge. Han blev ungdommens stemme, siger hun til B.T.

To 18-årige fra hver af landets 98 kommuner, samt Grønland og Færøerne, deltog i fejringen af prinsens fødselsdag samt en lang række andre gæster fra sportens, kunstens og kulturens verden.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere