AVIZ

Prins Christian er trådt ind i højtidelig klub med far og farmor

Prins Christian

Den 18-årige troppede op i statsrådssalen på Christiansborg Slot, hvor han afgav en højtidelig erklæring om at ville overholde Grundloven.

Det skriver kongehuset i et opslag på Instagram.

I opslaget kan man se prinsen flankeret af sin far, kronprins Frederik, dronning Margrethe, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og statsminister Mette Frederiksen (S) ved et bord beklædt med en rød dug.

Dermed kan prins Christian fremover indsættes som rigsforstander i tilfælde af, at både dronningen og kronprins Frederik er forhindret.

Det oplyste kongehuset i en pressemeddelelse mandag.

Prins Christian er den fjerde i rækken af rigsforstandere.

I forvejen er prins Joachim, prinsesse Benedikte og kronprinsesse Mary rigsforstandere, mens kronprins Frederik har titel af regent, når han indtræder i statsrådet.

Antageligt er det første gang i Grundlovens historie, at tre generationer i arvefølgen er til stede i statsrådet på samme tid, oplyser kongehuset.

Statsministeren og de øvrige ministre holder med passende mellemrum et møde med dronningen – et møde, som kaldes for statsrådet.

Her skal dronningen sammen med en minister underskrive de love, som Folketinget har vedtaget.

Statsrådet er mest en højtidelig ceremoni og ikke et møde, hvor der bliver truffet beslutninger.

Udover Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen deltog også andre ministre ved prinsens afgivelse af erklæringen.

Transportminister Thomas Danielsen (V) deltog i statsrådssalen tirsdag. På det sociale medie X skriver han, at han “aldrig vil glemme denne stund”.

– Hvor var det smukt i det lille værelse på Christiansborg Slot at høre H.M. Dronningens ord til H.K.H. Prins Christian i forbindelse med hans indsættelse som rigsforstander, skriver ministeren.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere