AVIZ

Praktiserende læge og fagpolitisk fyrtårn fra Slagelse vinder Lægeforeningen Sjællands kollegialitetspris

Fotograf:Palle Peter Skov - Årets vinder Tue Flindt Müller (tv.) og formand for Lægeforeningen Sjælland Johan Ludvig Reventlow
Fotograf:Palle Peter Skov - Årets vinder Tue Flindt Müller (tv.) og formand for Lægeforeningen Sjælland Johan Ludvig Reventlow

Pressemeddelelse

31.3.2023 12:23:43 CEST | Lægeforeningen

”Tue har altid været en stor diplomat, der har haft et godt forhold til både med- og modparter i den sundhedspolitiske debat. Han er altid venlig og god til at skabe relationer, og vigtigst af alt, så har han været en dygtig og elsket praktiserende læge og kollega,” siger Johan Ludvig Reventlow, der er formand for Lægeforeningen Sjælland.

67-årige Tue Flindt Müller har siden 1991 arbejdet i egen lægepraksis i Slagelse, hvor han efter 31 år gav stafetten videre til yngre kræfter i 2022.

Han har helt fra starten af sin karriere været fagpolitisk aktiv. Han har blandt andet siddet i PLO’s og Lægeforeningens bestyrelse, og været formand for både Attestudvalget og Lægemiddel- og Medicoudvalget i Lægeforeningen.

”For at rykke på noget i sundhedsvæsenet er det vigtigt, at vi læger gør politikerne opmærksomme på, hvad der foregår. Derfor må min opfordring til mine kolleger være, at I skal fortælle åbent om de rammer, I arbejder under,” sagde Tue Flindt Müller blandt andet fra scenen, da han modtog prisen og takkede for anerkendelsen.

Tue Flindt Müllers politiske arbejde har blandt meget andet medvirket til, at der i Lægemiddelstyrelsen er nedsat en taskforce, der skal gøre noget ved forsyningsproblemerne af medicin, og at arbejdsmarkedslovgivningen blev revideret, så der blev skruet på, hvornår syge mennesker skal fremvise lægeattest.

Lægeforeningen Sjællands Kollegialitetspris blev første gang uddelt i 2011. Formålet er at sætte fokus på de mange engagerede og dygtige læger, der på sygehusafdelinger, institutioner, i almen praksis og speciallæge praksis i Region Sjælland yder en særlig indsats enten i forhold til kvalitetsudvikling, forebyggelse eller fremme af god lægekultur.

Andre læser også