Det er et bredt flertal blevet enige om. Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse fredag.
Som navnet antyder, er turbokyllinger kendetegnet ved, at de vokser med en ekstrem fart.
De produceres over hele verden og kan vokse fra 50 gram til mere end to kilo på cirka fem uger.
Dyrevelfærdsorganisationer har kritiseret brugen, fordi produktionen ofte medfører, at kyllingerne får sygdomme og vejrtræknings- og gangbesvær.
I en kommentar til aftalen skriver Dyrenes Beskyttelse, at den vækker begejstring hos organisationen, der har været en af de kritiske stemmer.
– Det kan betyde et markant løft af bunden i den danske kyllingeproduktion og være et skridt i den rigtige retning for bedre dyrevelfærd for de mange millioner slagtekyllinger, der hvert år produceres i Danmark, siger organisationens direktør, Britta Riis, i en meddelelse.
Flertallet ønsker også at nedsætte en arbejdsgruppe, som netop skal se på de dyrevelfærdsmæssige forhold. Det skal ske ved at indsamle forskning og undersøgelser samt høre relevante parters input.
Derudover skal der fra dansk side også arbejdes for en udfasning af produktionen af turbokyllingerne på EU-niveau.
– Danmark har sammen med andre medlemslande rejst de dyrevelfærdsmæssige udfordringer hos forældredyr til slagtekyllinger og peget på, at avlsmæssige tiltag ikke alene bør fokusere på produktionsegenskaber, men også på slagtekyllingernes sundhed og velfærd, skriver ministeriet.
Det er regeringen, der fredag er blevet enig med SF, Liberal Alliance, De Konservative, Radikale Venstre, DF, Alternativet og Nye Borgerlige.
/ritzau/
Andre læser også