AVIZ

Politiet opfordrer borgere til at forlade områder truet af oversvømmelse

DMI har varslet voldsom vejr de næste dage, Badminton: Denmark Open

Det er Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi, der er ude med opfordringen.

De to politikredse opfordrer borgere i eksempelvis sommerhuse til at være ude af områderne senest fredag morgen.

– Det drejer sig om at sikre værdier og forlade de berørte områder senest fredag morgen, siger politiinspektør Morten Anker Jensen, Sydøstjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

De lokale beredskabsstabe for de to politikredse har været samlet for at koordinere indsatsen, oplyses det i pressemeddelelsen.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer politiinspektør Gert Bisgaard til, at borgere og virksomheder i de berørte områder forbereder sig på vandstandsstigningen.

– Borgere og virksomheder i havneområder og lavtliggende sommerhusområder opfordres til at forberede sig på en mulig oversvømmelse, hvis DMI fastholder prognoserne om kuling og høj vandstand, siger Gert Bisgaard i en pressemeddelelse.

DMI har varslet kritisk høj stigning i vandstanden fra fredag morgen og frem til lørdag middag.

Varslet gælder for det sydlige Lillebælt, Det Sydfynske Øhav, Lolland-Falsters sydkyst og Sydøstsjællands kyst.

Torsdag morgen har DMI opjusteret varslet om forhøjet vandstand. Langs kysterne i det sydlige Lillebælt, i Flensborg Fjord, Aabenraa Fjord og Haderslev Fjord forventes der ifølge DMI en vandstand på mellem 1,9 og 2,4 meter over normal vandstand.

Vandstanden ventes at kulminere sent fredag aften og natten til lørdag.

I flere af de oversvømmelsestruede områder har de lokale beredskaber været i gang med at lægge watertubes ud i kystområder.

Det gælder blandt andet Aabenraa og Assens.

Watertubes er mobile dæmninger. De er lavet af store slanger, som fyldes med vand fra havet, og så bliver de låst fast til grunden ved hjælp af deres tyngde.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere