AVIZ

Politiet opfordrer bilister til at udvise tålmodighed i snevejret

Snevejr i morgentrafikken i Aalborg

Det siger Trine Pedersen, der er vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Hun har svært ved at sige helt præcist, hvor meget sne der er faldet i de forskellige egne. Det måles først manuelt i løbet af morgenen.

– Rigtig mange steder er der faldet 2-5 centimeters sne, og så er der nogle steder, hvor der er faldet væsentlig mere, siger hun klokken 6.30.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samt Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer til, at bilister kører hjemmefra i god tid torsdag morgen. Det skriver TV 2 Øst.

Desuden bør man udvise tålmodighed, lyder det.

– Hellere komme lidt senere frem på arbejde end at ende ude i en grøft, siger Lars Denholt, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

– Hvis der er rigtig mange, der skal have hjælp, skal man nok forberede sig på, at man kommer til at sidde længe i en kold bil og vente på vejhjælp

I områder, der har været ramt af snebyger, ligger man omkring frysepunktet, siger Trine Pedersen.

Modsat har der været klar himmel hen over Fyn og den sydlige del af Jylland. Her har man til gengæld kunne opleve helt ned til 14 graders frost lokalt.

Kigges der frem mod den resterende del af dagen, vil snevejret rykke sydover.

Fredag og lørdag vil det fortsat være koldt med en nordøstenvind. Særligt ved kysterne ud mod Kattegat, vil snebygerne komme ind.

Vintervejret har i det hele taget bidt sig fast i Danmark. Det har de seneste dage ført til usædvanligt kolde morgener.

Tirsdag stod borgere i Roskilde på Sjælland og i Karup i Midtjylland op til temperaturer, der nærmede sig ti frostgrader.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere