AVIZ

Politi har øjenkontakt til barn under gidselsituation i Hamburg

Police secure the area after a man drove through a barrier onto the grounds of the city''s airport with a child in his car in Hamburg

Det siger talsperson for politiet Sandra Levgrün søndag ifølge det tyske medie Bild.

– Vi går i øjeblikket ud fra, at det går barnet godt fysisk. Den forståelse har vi på baggrund af den øjenkontakt, som vi i øjeblikket har, og telefonsamtaler med gerningsmanden, hvor man kan høre barnet i baggrunden, siger hun.

– Hvordan det ser ud psykisk, ønsker jeg ikke at spekulere i.

Ifølge det tyske medie Die Welt kørte en mand lørdag omkring klokken 20 gennem en sikret port til lufthavnen, skød op i luften flere gange og kastede molotovcocktaillignende genstande.

Han parkerede ifølge Bild bilen ved siden af et fly med passagerer i fra Turkish Airlines.

Med sig i bilen havde han sin fireårige datter. Baggrunden for hændelsen er formentlig en strid om forældremyndighed

I over et halvt døgn har der udspillet sig en gidselsituation i lufthaven.

Klokken 11:00 skriver politiet i Hamburg på det sociale medie X:

– Vores forhandlingsgruppe er fortsat i kontakt med den mistænkte. Aktuelt må vi gå ud fra, at han er i besiddelse af et skarpt skydevåben og eventuelt også sprængsatser af ukendt slags, skriver politiet.

Lufthavnen blev lukket for alle flyvninger lørdag aften. Den blev også afspærret.

Senest lød det klokken 08:00 fra lufthavnen på X, at “situationen er uforandret”. Folk opfordres til ikke at komme til lufthavnen, da der stadig ikke afgår fly.

Lufthavnsmyndighederne har ifølge nyhedsbureauet Reuters oplyst, at 286 fly med omkring 34.500 passagerer var planlagt søndag.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere