AVIZ

PET og FE: Vi skal forfølge mistanker om lækager

Mærkedage: PET-chef Finn Borch Andersen, 60 år.

Udtalelsen kommer dagen efter, at lækagesagerne mod blandt andet tidligere FE-chef Lars Findsen og tidligere minister og folketingsmedlem Claus Hjort Frederiksen blev droppet.

Sagen mod en tidligere en 62-årig tidligere ansat ved PET blev droppet i samme ombæring.

– Fra vores samarbejdspartneres perspektiv ville det derimod være et problem, hvis vi i Danmark ikke aktivt forfulgte mistanker om lækager af følsomme oplysninger.

– Det er lækagerne – og ikke vores forsøg på at stoppe dem – der udgør et problem for vores samarbejdspartnere, lyder det i udtalelsen.

Der har været kritik af, at de danske efterretningstjenester valgte at køre straffesagerne mod de tre, der var sigtet for lækage.

Ifølge kritikerne skabte sagerne mere opmærksomhed på lækagerne. Og denne opmærksomhed skulle kunne skade samarbejdet med andre efterretningstjenester.

Chefen for PET, Finn Borch Andersen, siger i en skriftlig udtalelse til Ritzau, at han står inde for efterforskningen af sagerne, og at den har været “objektiv, omhyggelig”, og at den er lavet efter samme regler som andre sager.

– Offentligheden har efterhånden gennem lang tid hørt på forskellige konspirationsteorier om blandt andet politisk indblanding i behandlingen af straffesagerne mod Lars Findsen og Claus Hjort Frederiksen, lyder det i udtalelsen.

PET-chefen ser frem til, at sagerne bliver behandlet i FE-kommissionen.

Ifølge FE og PET er der en forventning fra internationale samarbejdspartnere, at sager om lækage bliver undersøgt og stoppet.

Onsdag blev det meldt ud, at Anklagemyndigheden ikke længere mener, at de tre retssager kan gennemføres på en betryggende måde.

Det skyldes, at Højesteret har besluttet, at sagerne ikke skal gennemføres for udelukkende lukkede døre.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere