AVIZ

Paven vil være fredsmægler i krig mellem Rusland og Ukraine

Pope Francis holds a news conference aboard the plane as he returns to the Vatican following his apostolic journey to Hungary
Pope Francis holds a news conference aboard the plane as he returns to the Vatican following his apostolic journey to Hungary (Vatican Media/Reuters)

Pave Frans siger søndag efter et besøg i Ungarn, at Vatikanet er involveret i en fredsmission i forsøget på at stoppe krigen mellem Rusland og Ukraine.

Men han ønsker ikke på dette tidspunkt at afsløre flere detaljer.

– Jeg er villig til at gøre alt, som må gøres. Der er nu en mission undervejs, men den er endnu ikke offentlig. Når den bliver offentlig, så vil jeg fortælle om den, siger paven efter et tre dage langt besøg i Ungarn.

– Jeg mener, at fred altid nås ved at åbne kanaler. Man kan aldrig nå freden gennem lukkethed. Men dette er ikke nemt, siger han på flyet, der bringer ham tilbage til Rom.

Pave Frans oplyser, at han under under sit besøg i Ungarn har talt om situationen i Ukraine med premierminister Viktor Orban og en udsending for den russisk ortodokse kirke i Budapest.

/ritzau/Reuters

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere