AVIZ

Partiet Centrum-Demokraterne lukker efter kort levetid

Mimi Jakobsen fylder 75 år

Der er ikke tale om det gamle Centrum-Demokraterne (CD), som blev stiftet i 1973 af Erhard Jakobsen og i 2008 nedlagt, men et nyt parti, som Peter Hjorth fortalte om i pressen i januar.

Grunden til lukningen er blandt andet, at den tidligere partiformand for det oprindelige Centrum-Demokraterne Mimi Jakobsen ikke brød sig om, at det nye parti brugte navnet.

Desuden har Peter Hjorth haft overvejelser om “partiets nuværende position og fremtid”, og det har også spillet ind i, at partiet nu nedlægges igen.

– Vi anerkender, at genoplivningen af partinavnet Centrum-Demokraterne har været genstand for offentlig diskussion og kritik, især fra det tidligere partis respekterede partiformand, Mimi Jakobsen, som ledede det oprindelige parti.

– Vi forstår og respekterer hendes synspunkter og kritik i forhold til genbrugen af partinavnet, skriver Peter Hjorth i pressemeddelelsen.

Peter Hjorth fortæller desuden, at han den 1. september har tilsluttet sig et andet parti. Han fortæller ikke, hvilket parti der er tale om.

Da Peter Hjorth fortalte om det nye parti i januar, var det ellers med store ambitioner. Partiet skulle både i Folketinget og måske endda i regering.

Men først skulle partiet blive opstillingsberettiget. Det kræver omkring 20.000 vælgererklæringer. Det nye Centrum-Demokraterne har nået at indsamle 13 af slagsen, viser tal fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Mimi Jakobsen har kritiseret det nye Centrum-Demokraterne kraftigt.

– CD stod for noget ganske bestemt, og det bryder jeg mig ikke om, at andre forsøger at efterligne. Det bliver jo noget helt andet. Det synes jeg er falsk varebetegnelse, sagde hun i januar.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere