AVIZ

Palæstinensisk præsident lægger afstand til Hamas

FILE PHOTO: Palestinian President Mahmoud Abbas

I en samtale med Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, har Abbas også gjort det klart, at Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation, PLO, er den eneste legitime gruppe, som repræsenterer det palæstinensiske folk, skriver Wafa.

– Præsidenten bekræfter, at han tager afstand fra drab på civile på begge sider – og han opfordrer til, at civile, fanger og tilbageholdte på begge sider løslades.

Abbas er tidligere blevet kraftigt kritiseret fra forskelligt hold for ikke at have udtalt sig og fordømt Hamas’ blodige angreb.

Abbas har i de seneste dage både haft samtaler med USA’s præsident, Joe Biden, og med den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken.

I meget kraftige vendinger har Abbas kritiseret Israels fordrivelse af palæstinensere fra den nordlige del af Gazastriben.

Ved et møde med USA’s udenrigsminister Blinken i Jordan fredag gav Abbas udtryk for dyb bekymring over, at israelerne sender over en million indbyggere i Gaza ud på en desperat flugt.

– Denne fremtvungne flugt af palæstinensere i Gaza vil være en gentagelse af hvad der skete i 1948, da hundredtusinder af palæstinensere flygtede eller blev jaget væk fra områder, som i dag er en del af Israel, sagde Abbas.

De fleste i Gaza er efterkommere af de palæstinensere, som blev drevet på flugt under det, der siden blev kendt som “Nakba” (“Katastrofe”) i 1948.

– Vi frygter en anden “Nakba”, sagde han.

Over 1400 israelere blev dræbt under massakrerne ved Hamas-angrebet lørdag 7. oktober.

Israels militær oplyste søndag, at det er kommet frem til, at Hamas tog 155 gidsler, da den militante islamistiske gruppe angreb Israel.

/ritzau/Reuters

Andre læser også