AVIZ

Otte mænd sigtes for at franarre ældre en halv million kroner

Københavns Byret behandler krav om dørlukning
Københavns Byret behandler krav om dørlukning (Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Det oplyser politikredsene København, Fyn og Midt- og Vestjylland i pressemeddelelser.

De sigtede, der alle er mænd mellem 17 og 28 år, er blevet anholdt i en koordineret aktion med flere politikredse.

Mændene har ifølge politiet kontaktet borgere flere steder i landet over telefon, hvor de har udgivet sig for at være fra Nets eller banken.

Københavns Politi har anholdt to personer.

Mændene har ifølge politiet fået borgerne, der alle er kvinder, til at tro, at deres konti eller betalingskort var blevet misbrugt eller hacket.

De har ringet til kvinder med fornavne som Inge, Bente og Birthe og præsenteret sig som Adam eller Jens Hansen.

Herefter er kvinderne blevet overtalt til at udlevere betalingskort og tilhørende koder til en person, som er kommet hjem til kvinderne.

I enkelte tilfælde har borgerne også udleveret andre værdigenstande, fordi de fik at vide, at banken ville opbevare dem i en bankboks. Det gælder for eksempel smykker og kontanter.

Fremgangsmåden for svindlen har stort set været den samme på Fyn. Her er fire personer anholdt for også at overtale borgere til at udlevere kort og møde op hos dem for at få kort og koder.

Det gælder også i kommunerne Herning og Holstebro, hvor Midt- og Vestjylland har anholdt en dreng på 17 år og en mand på 18 år for at stå bag svindlen.

Beløbene, som kvindernes menes at være blevet svindlet for, løber op i minimum 500.000 kroner for de tre politikredse.

Sagen kommer efter flere lignende sager, hvor ældre borgere er blevet svindlet for mange tusinde kroner.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi er denne form for kriminalitet “desværre udbredt”.

Fyns Politi skriver desuden, at der kan komme “væsentligt flere sigtelser til”. Det kan heller ikke udelukkes, at der vil ske flere anholdelser, lyder det.

– Vores efterforskning skal nu afdække, om der er en sammenhæng mellem disse netværk og personer, siger vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein fra Fyns Politi i pressemeddelelsen.

– Det gode, tætte samarbejde med landets øvrige politikredse fortsætter, siger han videre.

En 25-årig mand fremstilles torsdag i grundlovsforhør i København. Her vil han blive begæret varetægtsfængslet. Også Midt- og Vestjyllands Politi fremstiller torsdag de to anholdte.

På Fyn fremstilles tre af personerne i grundlovsforhør i Svendborg. En af dem afsoner i forvejen en anden straf i fængsel.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

    Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
    Læs mere