AVIZ

Op mod 22 meldes døde i masseskyderier i USA

Maine Shooting

Han jages efter et masseskyderi i den lille by Lewiston, som kan have kostet op mod 22 eller flere livet på en beværtning og i en bowlinghal flere kilometer derfra.

Der er divergerende meldinger om det nøjagtige dødstal i de amerikanske medier. Nyhedsbureauet AP rapporterer 16 døde.

Maine ligger i det nordøstligste USA helt oppe under grænsen til Canada.

Politiet har et nogenlunde signalement af den formodede gerningsmand og hans forhistorie ifølge Reuters.

Han skal i løbet af sommeren være blevet sendt til en institution for personer med sindslidelser.

Politiet har lagt billeder ud på Facebook, som viser en skægget mand med hætte og iført jeans på et af gerningsstederne.

– Vi har bogstaveligt hundredvis af politifolk på arbejde rundt om i staten Maine for at efterforske denne sag og for at få lokaliseret Card, der er den person, som vi interesser os for, siger den øverste politiansvarlige i Maine, Michael Sauschuck.

Det er lykkedes at finde den bil, som han kørte væk i. Politiet opfordrer folk til at holde sig inden døre i Lewiston og nabobyen Lisbon, så længe han er på fri fod. Og butikker er blevet opfordret til at holde lukket.

Ifølge politiet blev der åbnet ild på en bar kort efter klokken 19 onsdag aften lokal tid. Skyderiet fortsatte i en bowlinghal, der ligger knap syv kilometer derfra.

En embedsmand oplyser, at den amerikanske præsident, Joe Biden, er blevet orienteret om masseskyderiet i Lewiston og fortsætter med at modtage opdateringer.

Flere medier skriver, at Robert Card er en uddannet våbeninstruktør og medlem af reserven i den amerikanske hær. Det fremgår af et nyere retsdokument, at han har mentale problemer. Blandt andet at han hører stemmer.

Lewiston ligger i amtet Androscoggin cirka 56 kilometer nord for Maines største by, Portland.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere