AVIZ

OK skal opstille ladestandere for Københavns Kommune

Pressefoto: OK
Pressefoto: OK

Pressemeddelelse

22.3.2023 10:30:00 CET | OK

Antallet af elbiler i hovedstadsområdet stiger, og dermed stiger behovet for ladeløsninger til både pendlere og københavnske elbilister også. På den baggrund har Københavns Kommune netop gennemført sit første udbud af normalladere til cirka 1000 elkøretøjspladser.

I alt syv operatører afgav tilbud på opgaven, som havde fokus på opladningspris, etableringstid, bæredygtighed og miljø samt det beløb, man som operatør er villig til at betale for at leje det pågældende areal ved tildeling af kontrakter med opstilling af ladestandere.

De tre vindende operatører blev Clever A/S, OK a.m.b.a. og EV Infra Denmark Aps, som i nævnte rækkefølge opnåede flest point på baggrund af kriterierne. Hos OK ser markedsdirektør Kenneth Korsgaard frem til at komme i gang med udrulningen i København.

”Vi har netop indgået aftale med landets næststørste kommune i Aarhus om at etablere ladestandere på kommunens lokationer, og vi er selvfølgelig meget stolte af, at vi nu også er med til at udrulle ladepunkter til byens borgere i Københavns Kommune. Jeg er også glad for, at OK er valgt på baggrund af kriterier som pris, etableringstid, miljø og bæredygtighed,” siger Kenneth Korsgaard.

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod er også glad for det, kommunen betegner som en vellykket proces:

”I København er vi politisk enige om, at bæredygtighed og miljø skal veje tungt, når denne type opgave bliver udbudt, og ligeledes har vi vægtet prisen for borgerne højt, så vi gør det attraktivt at blive en del af den grønne omstilling af bilparken. Jeg er glad for, at vi nu kan se frem til bedre lademuligheder i Københavns Kommune, så det bliver lettere at køre grønt, hvis man har behov for en bil,” siger borgmesteren.

Forvaltningen vil i den kommende tid indgå i dialog med de OK og de to andre leverandører omkring placering af de nye ladestandere. Samlet set skal OK opsætte 170 ladestandere, mens de øvrige to operatører skal opsætte henholdsvis 165 og 162 ladestandere.

Fakta om udbuddet

AFI-loven har til hensigt at fastsætte krav til etablering og drift af ladestandere til elektriske køretøjer på offentlige arealer. Det fremgår af AFI-loven, at offentligt tilgængelige ladestandere på offentlige arealer fremover skal etableres efter reglerne i udbudsloven.

Det første udbud omfattede normalladere til 1.000 elkøretøjspladser. Ladestanderne er opdelt i 12 delkontrakter. OK a.m.b.a. har vundet fire delkontrakter som omhandler 170 ladestandere. Clever har vundet fire delkontrakter som omhandler 162 ladestandere. EV Infra Denmark ApS har vundet fire delkontrakt som omhandler 165 ladestandere.

Andre læser også

Find de smukkeste smykker

    Smykker har i årtusinder været en integreret del af menneskets kultur og selvudtryk. Fra de antikke civilisationers prægtige guldkreationer til nutidens moderne design er smykker mere end blot tilbehør – [...]
    Læs mere