AVIZ

Østrigske patienter indlagt efter formodet falsk diabetesmedicin

FILE PHOTO: Ozempic pens sit on a production line at Novo Nordisk''s site in Hillerod, Denmark

Det siger landets organ for sundhedssikkerhed ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Østrigs organ for sundhedssikkerhed (BASG) har rapporteret, at patienterne fik anfald og udviste symptomer på hypoglykæmi, hvilket er en tilstand, hvor blodsukkeret er så lavt, at det påvirker hjernens funktion.

Det indikerer, at lægemidlet formodentlig indeholder insulin i stedet for Ozempics aktive ingrediens semaglutid, sagde BASG mandag ifølge Reuters.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) advarede i sidste uge om injektionspenne, som fejlagtigt var mærket som lægemidlet Ozempic.

Novo Nordisk, som producerer Ozempic, har oplevet en stigning i udbud af falske versioner af Ozempic såvel som vægttabslægemidlet Wegovy.

Begge lægemidler er baseret på stoffet semaglutid.

De er meget efterspurgte både i Danmark og en række andre lande.

Den danske virksomhed forsøger at øge produktionen og indhente den overvældende efterspørgsel.

– Det ser ud til, at den mangel bliver udnyttet af kriminelle organisationer til at bringe forfalskninger af Ozempic på markedet, siger BASG ifølge Reuters.

BASG har ikke oplyst det nøjagtige antal patienter, der har fået symptomer efter brug af den formodede falske Ozempic eller specificeret, hvorvidt patienterne har fået langvarige skader.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere