AVIZ

Østrig stopper hjælp til palæstinensere efter Hamas-angreb

Funeral of Palestinians from the Shamalkh family, in Gaza

Det oplyser Østrigs udenrigsminister, Alexander Schallenberg, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Beslutningen indebærer, at humanitær støtte i form af 19 millioner euro – svarende til knap 142 millioner kroner – foreløbig tilbageholdes.

– Omfanget af terrorangrebet er så frygteligt, at vi ikke kan gøre tingene, som vi plejer. Vi har derfor foreløbig indstillet alle betalinger fra det østrigske udviklingssamarbejde, siger Alexander Schallenberg til radiostationen ORF.

Hamas kontrollerer Gaza og angreb det sydlige Israel i et storstilet angreb lørdag morgen. Ifølge Hamas selv blev der affyret 5000 missiler mod Israel i løbet af bare 20 minutter.

Israel har berettet om halvt så mange missiler.

Derudover brød krigere fra Hamas gennem den ellers stærkt bevogtede grænse mellem Gaza og Israel og angreb blandt andet en israelsk festival tæt på grænseområdet og indtog flere israelske byer og kibbutzer.

Spørgsmålet om humanitær bistand til projekter i de palæstinensiske områder er også blevet rejst i Danmark.

Mandag har Liberal Alliance meddelt, at partiet vil fremsætte et forslag i Folketinget om at stoppe Danmarks udviklingsstøtte til Gaza og Vestbredden.

Danmark sender årligt 450 millioner kroner til de palæstinensiske områder.

Venstre er af samme opfattelse, fortæller udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen (V) mandag formiddag til Ritzau.

– Problemet er jo, at store dele af palæstinenserne støtter op omkring terrorangrebet. Vi har alle sammen set de forfærdelige billeder af fest, mens der kører lig gennem Gaza By, siger ordføreren.

Han vil tage kontakt til sine regeringskolleger i Socialdemokratiet og Moderaterne med håb om, at de også mener, at dansk støtte til projekter i de palæstinensiske områder skal stoppes.

/ritzau/

Andre læser også