AVIZ

Økonom: Direktør-farvel i kriseramte Ørsted er formentlig kun starten

FILE PHOTO: A view of the turbines at Orsted''s offshore wind farm near Nysted

Det vurderer investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen.

Ørsted har tirsdag rokeret rundt som følge af, at selskabets aktie er faldet 55 procent i år.

– Dagens organisatoriske ændringer er formentlig kun starten på en større ændring, som uundgåeligt også må indbefatte, at omkostningsniveauet generelt skal sænkes, og at bredere personalereduktioner er uundgåelige, siger Per Hansen i en skriftlig kommentar.

Han mener, at selskabet er tvunget til at omstille sig.

Finansdirektør Daniel Lerup og driftsdirektør Richard Hunter forlader selskabet med øjeblikkelig virkning. Det oplyste den danske energikæmpe tirsdag morgen.

Ørsted og resten af branchen oplever “udfordrende og ustabile markedsforhold”, lyder det i en fondsbørsmeddelelse fra Mads Nipper, der er øverste direktør.

Ørsted har oplevet en markant nedtur i 2023. Derfor kan det også få konsekvenser højere oppe i ledelsen ifølge økonomen.

– Investorerne har ventet på Ørsteds organisatoriske svar. Mon ikke en betydelig del har ventet, at Mads Nipper var i overhængende fare for at blive fyret? Sådan blev det ikke, i hvert fald ikke i første omgang, skriver Per Hansen.

Ørsted-aktien har haft det ekstremt svært siden august, hvor første melding om store nedskrivninger i den amerikanske forretning for havvindmølleprojekter landede.

Siden er flere dårlige nyheder fulgt efter. Aktien er samlet faldet med over 50 procent i år.

Ørsteds beslutning om at afskedige selskabets finansdirektør og driftsdirektør bør blive budt velkommen af markedet.

Det vurderer Jenny Ping, der er analytiker hos Citi.

– Markedet bør byde en ændring i ledelsen velkommen på grund af flere tidligere skuffelser og en faldende aktiekurs, skriver hun ifølge MarketWire, der citerer Bloomberg.

Hun tilføjer dog, at det også vil skabe usikkerhed.

Ørsteds største ejer er den danske stat, hvilket vil sige skatteborgerne.

/ritzau/

Andre læser også

Skab den fedeste fest

  Det kan være, at du snart har fødselsdag eller der er en anden vigtig begivenhed, der skal fejres. Derfor bør du overveje, hvordan du får stablet en fed fest på [...]
  Læs mere

  Derfor er bilservice vigtigt

   Bilservice er afgørende for at opretholde din bils ydeevne og sikkerhed på vejen. Uanset om din bil er ny eller ældre, er regelmæssig service afgørende for at forhindre større reparationer [...]
   Læs mere